
Javeria Rizvi Kabani – Utbildningsansvarig för ”Tro på Dig” – ett nytt ledarskapsprogram för kvinnor inom trossamfund
INTERVJU Javeria Rizvi Kabani – Utbildningsansvarig för ”Tro på Dig” – ett nytt ledarskapsprogram för kvinnor inom trossamfund
INTERVJU Javeria Rizvi Kabani – Utbildningsansvarig för ”Tro på Dig” – ett nytt ledarskapsprogram för kvinnor inom trossamfund
Under två intensiva dagar genomfördes utbildningen Dialog för fredlig förändring (Dialogue for Peaceful Change, DPC) inom ramen för Projekt Tillit. Deltagarna fick ta del av metoder för konfliktförståelse och medling, med utgångspunkt i en modell utvecklad vid Corrymeela fredscenter under inbördeskriget på Nordirland. Utbildningen gav insikter i hur konflikter uppstår
FÖRELÄSNINGSSERIE Sveriges interreligiösa råd bjuder in till webbinarier om rasism och religion inom Projekt Tillit, stödd av MUCF, för att stärka interreligiösa råd och samfunds arbete för samhällssammanhållning.
OPEN CALL I en tid av globala utmaningar lanserar Svenska Dialoginstitutet för Mellanöstern och Nordafrika Mutual Mentorship Program (MMP) för att stärka relationerna mellan Europa och MENA. Ansökan är nu öppen.
IFTAR OCH FÖRELÄSNING Sveriges interreligiösa råd (SIR) och Myndigheten för stöd till trossamfund (SST) bjuder in till en gemensam Iftar – en kväll för samvaro och reflektion i samband med fastans brytande.
ÅRSMÖTE Sveriges interreligiösa råds medlemmar samlades för årsmöte och en manifestation för fred och interreligiös samverkan. I en tid präglad av konflikter underströk vi vikten av dialog för en fredligare framtid.
UTTALANDE | Skolskjutningen i Örebro och den senaste tidens våg av skjutningar i Sverige har lämnat djupa sår. Vi behöver gå man ur huse för att värna det samhälle vi vill ha, skriver Sveriges interreligiösa råd.
STUDIER | Ansök senast 31 mars till sommarkurs på temat ”Människor och tro på vandring – Migration inom kristendom, islam och judendom” delvis förlagd till Ekumeniska Institutet i Bossey, Schweiz.
Igår beslutade regeringen om en handlingsplan mot rasism och hatbrott. Tydliga mål och bättre förutsättningar ska ge förutsättningar för att arbetet på området blir träffsäkert, utvärderingsbart och långsiktigt.
PRAKTIKERDAGAR | Trossamfundens viktiga roll som skyddsfaktor och samhällsbyggare genomsyrade dagarna i Örebro. Nya insikter, samtal och möten stärkte bilden av att detta bara är början – nu krävs nästa steg för att samordna och utveckla arbetet.
PROJEKT | Nu startar projektet Tillit som ska rusta interreligiösa råd och medlemssamfund med kunskap och metoder för att bättre bidra till ökad sammanhållning i samhället.
UTTALANDE | Vi ställer oss bakom den bosniakiska församlingens förväntan på hela samhället att kraftfullt markera mot den anti-muslimska retoriken i landet.
ALMEDALEN | Seminariet “Låt religionen vara en del av lösningen” blev ett av sommarens viktigaste samtal. Unga troende delade erfarenheter av utsatthet, stolthet och glädje. Panelen, med bland andra socialministern och DO, enades om att religionens synlighet i samhället ökar tryggheten.
INTERVJU | Efter fyra händelserika år ser Shahram Mansoory tillbaka på en ordförandetid präglad av pandemi och social oro, men också solidaritet och ömsesidigt stöd.
JOBBA MED OSS | Vill du arbeta för att höja kunskapen om antisemitism, antimuslimsk rasism och annan rasism på nationell nivå? Vi söker två personer till två tjänter på 50 procent.
Sveriges interreligiösa råd har beviljats 640 200 kr i bidrag av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, för ett utbildningsprojekt i syfte att motverka antisemitism, antimuslimsk rasism och intolerans.
Sveriges interreligiösa råd påminner om vår grundlagsskyddade rätt till religions- och trosfrihet och uppmanar till samarbete för ett samhälle präglat av öppenhet och värme
REMISSVAR | Yrken som är nödvändiga för trossamfundens religionsutövning ska undantas lönekravet, och ett sådant undantag bör skrivas in i lagtexten. Det skriver Sveriges interreligiösa råd i sitt remissvar till regeringen med anledning av utredningen om nya regler för arbetskraftsinvandringen.
Järvaveckan har blivit en av Sveriges viktigaste mötesplatser. Under några dagar möts företagare, samfundsföreträdare, föreningsmänniskor, politiker och medborgare för att bygga broar och främja demokratisk delaktighet. Under parollen ”Tro på Järva” kommer representanter för sjutton olika trossamfund och interreligiösa initiativ att finnas på plats för att bidra till samtalet. Om
REFERAT | För tredje gången samlades interreligiösa praktiker på temat Hopp – gemensam handling i en sårbar värld, för att få inspiration, dela erfarenheter och nätverka. Denna gång till en digital träff.
INTERVJU Javeria Rizvi Kabani – Utbildningsansvarig för ”Tro på Dig” – ett nytt ledarskapsprogram för kvinnor inom trossamfund
Under två intensiva dagar genomfördes utbildningen Dialog för fredlig förändring (Dialogue for Peaceful Change, DPC) inom ramen för Projekt Tillit. Deltagarna fick ta del av
FÖRELÄSNINGSSERIE Sveriges interreligiösa råd bjuder in till webbinarier om rasism och religion inom Projekt Tillit, stödd av MUCF, för att stärka interreligiösa råd och samfunds arbete för samhällssammanhållning.
Sveriges interreligiösa råd bjuder tillsammans med Interreligiösa rådet i Stockholm (IRiS) in till ett samtal med Catherine Cornille, professor vid Boston College i USA och
I detta seminarium samlas ledande röster från olika trossamfund, forskare och beslutsfattare för att diskutera hur interreligiöst samarbete kan bidra till att förebygga intolerans, hat
PODCAST I ”Soha söker svar på Tro och Mening” utforskas aktuella och existentiella ämnen som berör ungas vardag och framtid i Sverige idag.